onsdag 23. mars 2016

I ungdommens vår

I den 34. natta fortalte Sjeherasad om Tusenfryd ... Tusenfryd er ei ung jente med lepper som en blomst. Knitnetty alias Wenche Roald har tolka tusenfryd både veldig billedlig og overført på en og samme gang. Syns du ikke ser de unge jentene i flokk, i vottene Tusenfryd?


Foto: Wenche Roald 
Som i mange av strikkemønstrene våre prøver vi ut nye strikkemetoder. I denne oppskriften får du både den spesielle oppleggsmetoden Eleastisk opplegg fra Estland, og mulighet til å bruke opp restegarn siden de består av fire forskjellige farger. Teknikken er godt forklart, sånn som teknikkene våre alltid er, og med bilder.


Foto: Ann Myhre 
Men pass på kontrastfargene, som ikke alltid er like lett når man strikker med flere farger. I bildet over er grønn og blå blitt for like i tonen så det nesten ikke blir noen forskjell mellom dem. I bildet under er det grønn en tone lysere enn den lilla bakgrunnen - det fungerer langt bedre.


Foto: Tori Seierstad 
Er du i tvil om dette med garnfarger og toner er det et tips å ta bilder av garnfargene ved siden av hverandre i svart-hvit. Er gråtonen for like blir det dårlig kontrast, skiller gråtonene seg fra hverandre er det bedre å bruke dem mot hverandre.

-- Skrevet av Ann Myhre, alias Pinneguri -- 

1 kommentar:

  1. Nydelige votter! De må prøves ut på pinnene. Og takk for tips, ser jo tydeligere kontrasten når bildet er svart/hvitt!

    SvarSlett