mandag 11. mai 2015

Kom mai du skjønne milde, liksom...

Vottesesongen er teoretisk sett slutt - men det kan være ganske kaldt på fingrene likevel.
I påskevottstrikk-konkurransen vår som nylig gikk av stabelen, dukket det opp noen flotte varianter som passet så fint til småkjølig vårvær.



Sykkelvotter om våren: Grete Sponga har strikket Askeladden-votter uten fingre til ei jente som ikke får bremset på sykkelen med hele votter. Vottene er strikket i dobbelt garn - Askeladen Merino-soft og Malsen og Mor Shetland Soft. Og vottene er i daglig bruk.



Strikkevanter til solveggen: Ing A. Lyngstad har strikket Blåbærskogen som vanter uten fingre - etter en kald opplevelse med forsøk på utestrikking på hyttetur på fjellet. Om våren kan det være fint å sitte i solveggen med et strikketøy, eller tegne, som Ing foreslår. Strikket i restegarn av alpakka og finull.

Ingen grunn til å fryse på fingrene altså, selv om det kan bli litt varmt for votter.

Dette måtte prøves ut nærmere.
Med utgangspunkt i en enkel oppskrift - for eksempel Askeladden - lagde vi - - -



Vippevotter for all slags vær: Ekstra lang vrangbord i begge ender. Når vrangborden er brettet opp, som her, er det fine fotovanter, plukke-opp-etter-bikkja-vanter, spise-matpakka-ute-vanter, ta-solbrillene-av-og-på-vanter etc etc. Er det kaldt og surt, kan vrangborden dras ned over fingrene - og vips så har man nesten en vott. Spesielt fint for oss som fryser lett på fingrene. En innertier for de som skal selge is på 17. mai! (På Ravelry her).



Fingerløyse: Vanter uten fingre - mye varmere enn ingenting, og mye mer vårlig enn votter. Når du skal strikke vanter, er det viktig at de sitter godt på hånden. Prøv underveis! Her har vi slått oss løs med vrangbord i to farger og diverse restegarn. Passer også utmerket for korpsmusikanter på 17. mai. (På Ravelry her).



Norge i rødt, hvitt og blått: Helt enkle pulsvanter - med latvisk flette og kort vrangbord som går fint innunder bunadskjorta. Dette er stå-ute-og-selge-pølser-på-17.-mai-vanter. (På Ravelry her).

Lenkene går til prosjektsidene på Ravelry, der du kan lese mer om det enkelte prosjektet - garn, pinner, størrelser og sånn.

Vottelauget ønsker alle en finfin 17. mai!

1 kommentar:

  1. Jeg liker blåbærskogen... fantastiske modeller ha du laget
    Hilsen sender deg Viola

    SvarSlett