lørdag 14. september 2019

To tvebandskurs med Margit Bredesen

Er du nysgjerrig på tveband? Eller har du prøvd det før og har lyst til å lære mer? På Vottedagene er det kurs både for helt ferske tvebandstrikkere og for litt øvede. Kursholder er Margit Bredesen, som i samarbeid med Grue husflidslag har skrevet boka TVEBAND, Jakten på en strikketradisjon. Det vil være mulig å kjøpe boka "Tveband - jakten på en strikketradisjon", kr 290.  Lørdag er det kurs for nybegynnere: 12.15–14.15:
 "Tveband fra scratch"

Margit forteller: "Tveband er en gammel og spennende teknikk. Vi tar for oss den spesielle tradisjonen kjent fra Hedmark og Oppland. Enkel, men med mange muligheter."        
Kursdeltagere tar med: Rauma 3-tråds strikkegarn eller tilsvarende kvalitet, egner seg godt til nybegynnere. 2 ulike farger. Strømpepinner 2 1/2 og 3. Behersker du magic loop, kan du ta med rundpinner. Har du nøstepinne og en flettepinne, så ta dem med. Stoppenål og saks er også nyttig.

Kurspåmelding via Maihaugens hjemmeside her.Søndag er du kurs for deg som har prøvd litt tvebandstrikk fra før:
12.15-14.15:  «Tveband med krus» (litt øvde) 
Margit forteller: "Sverige har en svært rik og variert tvebandtradisjon. Tveband med krus er en fin, gammel teknikk, som de fant på Sollerøen i Siljan i Dalarna. Dette er en teknikk som gir deg lyst og mulighet til å designe egne mønster."
   
Kursdeltagere tar med: Rauma 3-tråds strikkegarn eller tilsvarende kvalitet. Hvitt garn. Strømpepinner 3 og 4. Behersker du magic loop, kan du ta med rundpinner. Har du nøstepinne og en flettepinne, så ta dem med. Stoppenål og saks er også nyttig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar