Korrekturliste for e-bøkene (errata)


På denne sida kjem vi til å fortløpande leggje inn korrektur for e-bøkene våre. Vi vil også setje stor pris på tips om nokon oppdagar uheldig trollskap i enten tekst eller diagram! 

Heldigvis har vi berre oppdaga nokre få feil.

6. desember publiserte vi ei oppdatert utgåve av  e-bok nr 1, "Votter fra eventyrskogen"(samtidig med at den engelske utgåva kom ut), og 14. februar publiserte vi ei oppdatert utgåve av e-bok nr 2, "Flere votter fra eventyrskogen" samtidig med den engelske utgåva.

Alle rettingane som står med svart farge under er med i desse to oppdaterte utgåvene (per 14. februar).  Rettingane i blå farge er nyare, og altså enno ikkje med i dei oppdaterte utgåvene av e-bøkene.  


KORREKTURLISTE (ERRATA):


* E-bok nr 1, Votter fra eventyrskogen *: 

31. mars 2015: Nøkken: 

I teksten til tommeldiagrammet står str 6-8 år presentert som str 8-10 år.  Diagrammet viser 9 tommelmasker og ikke 11 som det står i teksten. Da blir det 9 masker + 9 masker, og plukke opp 2 masker i hver side= 22 masker til tommel.

2. april 2015: Haren og reven 

(= barnevott-varianten av Reveenka) : I diagrammet for venstre vott side 19 manglar det utheva, svart strek på den ytste tommelmaska (raud farge) , men denne maska skal altså vere med i dei 11 tommelmaskene som du skal setje av på ein tråd.  På Raverly kan du sjå foto der den manglande streken er markert. 

På diagrammet for høgre vott derimot, er det korrekt. For som du ser på sjølve tommeldiagrammet skal tommelen ha ei raud kantmaske på begge sider heile vegen opp.15. oktober 2014: Nøkken 
(Design: Monstermønster/Merete Jansvik Toft):
Det har sneket seg inn en feil i str 6-8 år; teksten (side 40) sier 46 masker, mens diagrammet (side 47) sier 44 masker. Strikk etter diagrammet. Har du kommet langt av gårde på 46 masker, går det an å fordele de to ekstra maskene på hver side av votten, så blir det greit å følge fellingen allikevel.

English: We have found one errata in the pattern Nøkken (size 6-8 years) in our e-book.  The chart is correct (44 sts), the text is wrong (46 sts). 

30.3.15: In the thumb chart text, the size 6-8 years is written 8-10 years. The correct is 6-8 years. The chart shows 9 sts instead of 11 sts. Use 9 sts + 9 sts, and pick up 2 sts in each side= 22 sts for thumb.
27. november 2014: Reveenka:
I avsnittet "Garn i modellane" manglar forslag til garn for størrelsen "Dame liten", nemleg:
Rauma Tumi (130 m/50 g)

23. oktober 2014: 
I avsnittet "Herre (Bjørnen og ulven)" s. 12 skal det korrekte talet vere slik (utheva): "Bjørne-mønsteret her er større, dvs over 2 omgangar meir, enn på damevotten. " 

Merk: denne formuleringa har ingen konsekvensar for sjølve oppskrifta, og begge diagramma er korrekte: Bjørnen på damevotten går altså over 7 omg, medan bjørnen på herrevotten går over 9 omg (dvs 2 omg meir enn damevotten.)

3. november 2014: Vott strikk deg!
Latmannsvarianten av tofarga vrangbord skal være sånn:

1. omg: 1 rett, 1 vrang i bunnfargen

2. omg: 1 rett i bunnfargen, 1 rett i mønsterfargen

14. november 2014: Eventyrblomster

(Design: Tori Seierstad)
Gjelder økningsomgangen etter mansjetten: 
Høyre vott: Neste omg (BF): Øk 4 m slik: 6 r, *øk 1, 12 r, gjenta fra * til 6 m igjen, øk 1, plasser en markør, videre skal omg starte her (=52 m).
Venstre vott: Neste omg (BF): Øk 4 m slik: 6 r, *øk 1, 12 r, gjenta fra * til 6 m igjen, øk 1, 6 r (=52 m). Videre: strikk 6 r, plasser en markør, videre skal omg starte her.


** E-bok nr 2, Flere votter fra eventyrskogen **: 

8. desember 2015: 
Tre nøtter til Askepott
I teksten for tommelåpning, avsnittet etter diagram D. 
Høyre vott: Strikk 24 (34) m i BF. (mangler 24 i e-boka) 
Venstre vott: Strikk til 9 (13) m før slutten av omgangen (ikke "før markør"). (gjelder både e-boka og papirboka). 

6. april 2015: Grantreet
I diagrammet for høgre tommel (side 16) manglar det éin fellestrek på baksida av høgre tommel (omgang 17, altså nestsiste omgang). 

25.desember 2014: Heksas godterivotter

Fellingen på vottene starter ved omgang 46 på barnestørrelsen, og omgang 54 på voksenvotten. Da stemmer resten av diagrammet overens med fellingene. Fellingstreken er tegnet for langt ned, og har havnet ned på omgang 45 (barn ) og 53 (voksen). 

19 kommentarer:

 1. Jeg vil gjerne kjøpe denne votteboka, men kommer ikke inn på websida. Er det bare meg, eller er det noe galt?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hmm, jeg har ikke hørt at det har vært vanskelig. Har du prøvd flere ganger? Noen ganger (sjelden) kan det være midlertidig nede. Prøv denne linken: http://www.ravelry.com/patterns/sources/votter-fra-eventyrskogen/patterns
   Si fra hvis det ikke går, så finner vi ut av det.

   Slett
 2. Hei! Jeg prøver meg på "latmannsversjonen" av corrugated ribbing, men jeg får ikke instruksjonene til å stemme med teksten. Det står: "1. omg: 1 rett, 1 vrang i bunnfargen
  2. omg: 1 rett i bunnfargen, 1 vrang i mønsterfargen

  Disse to omgangene gjentas. Du slipper å strikke vrangt med to farger ..."

  Hvis man skal slippe å strikke vrangt med to farger, så må det jo være slik:

  "2. omg: 1 rett i bunnfargen, 1 rett i mønsterfargen" - eller??

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har så rett, så rett, Huldr! Takk for at du sa fra!

   Slett
 3. Hei.
  Jeg strikker på venstre vott. Har dessverre strikket mange omganger før jeg oppdaget at det blir feil hos meg når jeg øker 4 ganger og setter et merke når det er 16 masker igjen. Det står at omgangen skal starte der for å få trådskiftestreken på undersiden, men når jeg gjør som det står (tror jeg, da) så kommer denne kanten på oversiden. Hva har jeg misforstått?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror ikke du har misforstått noe. Det ser ut som det er feil. Hvis du i stedet strikker 16 m videre på neste omg før du starter diagrammet, tror jeg du skal få det på riktig plass.

   Slett
 4. Ja, det er vel lurt å si HVILKEN vott jeg spør om...Eventyrblomster, venstre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvis du ser dette Gøril - jeg har sendt deg en melding på Ravelry, tenkte du skulle få et lite plaster på såret, og takk for at du oppdaget feilen .Ta gjerne kontakt på Ravelry eller på e-post til torirot (at) gmail.com

   Slett
 5. Hei!
  Tror jeg har funnet en liten feil i Heksas godterivotter, str barn: På første felleomgang er det ikke markert at det forsvinner en maske i hver felling. Dermed ser det ut som man trenger 46 masker for å følge mønsteret på denne omgangen. Eller tenker jeg helt feil?

  SvarSlett
 6. Hei :) Haren og reven : maskene som skal settes på tråd til tommel er ikke likt for høyre og venstre vott i diagram .Hva er rett her ?

  SvarSlett
 7. Hei Sølvi! Så fint å høyre at du er i gang med Haren og reven no i påska! Og hjarteleg takk for ditt skarpe blikk! Det manglar ein strek for ei tommelmaske på venstre vott ser eg no ja, og eg håpar det er dét du meiner. Som du ser over har eg lagt til retting i Errata-lista. God strikkepåske vidare! PS: Eg legg også denne kommentaren ut på Påskevott-strikken på Facebook, med foto av diagrammet.

  SvarSlett
 8. I grantreet høyre tommel mangler det en fellestrek på baksiden.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hjarteleg takk for tipset, Sissel! Streken hadde visst gått seg bort i skogen ... Vi har no lagt til her i Korrektur-lista, som du ser.

   Slett
 9. Heisann! Har fulgt bloggen din lenge, og har strikka flere av dine mønstre.
  Jeg ble så nysgjerrig på det trollbildet du bruker i korrekturlisten. Jeg har det nemlig som maleri, og var i den tro at det er min oldefar som har malt det. Har du noe kjennskap til hvem som har laget tegningen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei til deg som spør om trollbildet: originalen er laga av Theodor Kittelsen! http://no.wikipedia.org/wiki/Theodor_Kittelsen

   Slett
 10. Hello! I am loving the mittens in Eventyrvotter -- are there any plans to publish this collection (either in print or ebook) in English, please? Thank you! x

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you! 14 of the patterns are available in e-books, the remaining 6 patterns are only in the Norwegian hard cover book, and at the moment there are no plans to translate them.

   http://www.ravelry.com/patterns/sources/votter-fra-eventyrskogen---mittens-from-the-fairy-forest

   http://www.ravelry.com/patterns/sources/flere-votter-fra-eventyrskogen---more-mittens-from-the-fairy-forest

   Slett
  2. Thanks for getting back to me -- I spotted the ebooks but I'm also interested in the 6 patterns unique to this collection (especially Snøhvit). I don't speak Norwegian but I guess I'll need to learn. ;-)

   Where can I order Eventyrvotter for delivery to the United Kingdom, please? Thanks! x

   Slett
  3. Please contact the publisher: kundeservice.litteratur@aschehoug.no

   Slett