lørdag 9. april 2016

Sjeherasad


Sjeherasad er eventyrfortelleren i Tusen og én natt. Natt etter natt forteller hun eventyr til den onde kongen, slik redder hun sitt eget og mange andre unge kvinners liv. 

Mønsteret Sjerherasad er designet av Tori Seierstad, alias Torirot, og er inspirert av vakre hennamalte hender. Vottene har forskjellig mønster på håndbaken og i håndflaten.





Vi i Vottelauget liker å prøve nytt og spennende garn, ekstra spennende er det jo å strikke i nytt norsk garn. Toris sort og hvite votter er strikka i garn fra minispinneriet Selbu spinneri, spunnet av ull fra gamle norske saueraser.

Vi valgte norsk garn også til prøvestrikkinga, det grønne og brune paret er strikka i Rauma lammullgarn. Garnet er omtrent samme tykkelse som Shetland soft, men kan ikke friste med like mange lekre farger.


Rauma lammeull gir lette, tynne votter. Den oransje votten er strikka i 2-tråds Sjølingstadgarn, som er på tykkelse med Finull fra Rauma.

  

Disse vottene er som smykker for dine hender. Er du en uerfaren mønsterstrikker, velger du et vottepar med et enklere mønster, men deretter er du klar for disse. Og selvfølgelig anbefaler vi at du tester ut nye garnbekjennskaper også. Selbu spinneri finner du her
 
Foto av sort hvite votter: Tori Seierstad. Øvrige foto: Judith Seland Nilsen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar