lørdag 28. november 2015

Tre nøtter til Askepott som adventssamstrikk

Det var julaften formiddag for to år siden jeg fikk ideen til disse vottene. Askepott ble hundsa av den onde stemora på TV-skjermen, mens jeg satt og tenkte på hvordan jeg kunne få plass til historien på et par votter. 

To år seinere har det blitt mange votter, ei hel bok med eventyrlige votter har det blitt. Og ei trivelig Facebook-gruppe, Vottelauget og Eventyrvottene. Der skal vi nå i adventstida strikke disse vottene trinn for trinn, dag for dag, så vi på julaften i år kan glede oss selv, eller noen andre med et par nye, vakre votter inspirert av julaftens favoritteventyr. 


Høres det hyggelig ut? Bli med da vel!
Gruppa vår på Facebook finner du her, vi har oppretta en egen side på Facebook for adventsstrikken, den finner du her.

Emneknagg på Instagram er #adventsvotter2015


Mønsteret finner du i boka Eventyrvotter, som du finner i mange bokhandlere og garnforretninger over hele landet, og nå før jul også i en rekke dagligvarebutikker. Nettbokhandlere har den også. 
(Alternativt kan dette mønsteret og noen andre kjøpes som e-bok via Ravelry)

5 kommentarer:

 1. Så koselig samstrikkeprosjekt og veldig fine votter. Synn jeg ikke kan bli med som ikke har FB. Vennlig hilsen Stine.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kommer til å bli lagt ut bilder på Instagram, med emneknaggen #adventsvotter2015, så du kan følge med der om du vil. Og strikk gjerne vottene sammen med oss, men praten på Facebook går du glipp av. Er du på Ravelry kan du følge med der også. Ha en fin advent!

   Slett
 2. Jeg hiver meg på samstrikkingen, men er foreløpig bare på ravelry. Så koselig at jeg finner dere på andre sosiale medier også. Vennlig hilsen Stine, med ønske om en god advendtstid.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hva heter du på Ravelry? Jeg kan starte en tråd for vottene i gruppa mi.

   http://www.ravelry.com/discuss/torirot-design/topics/3328799

   Slett
 3. Heter ztima.Skal legge ut bilde etterhvert:)

  SvarSlett