onsdag 18. september 2019

Kristin Holte og krotekoftene kommer på vottedagene 2019

Vottedagene på Maihaugen går av stabelen helga før "Vottedagen" som er 14. oktober. Lørdagsprogrammet avsluttes med et foredrag med Kristin Holte. Hun har fordypet seg i kritkroting og har skrevet boka Krotekofter inspirert av denne spesielle dekorskikken, som hun kommer til å fortelle mer om.


Foredraget handler altså om hennes  arbeid med strikkeboka «Krotekofter» (2017) og den særnorske dekorskikken med kritkroting som boka er inspirert av. Kristin vil i foredraget fortelle om veien fra hun oppdaget kritkrotingen til hun via flere omveier ga ut boka «Krotekofter». Kritkroting var en gammel dekorskikk som ble brukt til å dekorere tømmerveggene i gamle røykovnstuer etter at de var vasket rene for sot og før feiringer av bryllup og helgendager. Skikken er så langt vi vet særnorsk og var spesielt utbredt på Vestlandet i Norge. 



På Maihaugen finnes kritkroting i røykovnstua fra Romsdalen. Foredraget handler både om kulturhistorien og om hvordan Kristin har arbeidet med motivene fra denne dekorskikken i sitt masterarbeide og i 21 koftedesign i boka «Krotekofter». 

Kun 75 plasser. Kr 75,-. Bestill nå!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar