lørdag 22. august 2015

Snøhvit

Snøhvit er en ung vakker pike med «hud hvit som sne, lepper røde som blod og hår sort som ibenholt». Hennes stemor er rikets dronning som selv vil være den vakreste i landet. Hver dag spør hun sitt magiske speil: «Speil, speil på veggen der – hvem er vakrest i landet her?», og så lenge speilet gir svaret «Du, min dronning, er vakrest i landet her» er hun fornøyd. Men en dag svarer speilet at det er Snøhvit som er vakrest i landet. Da blir dronningen så gretten at hun ønsker livet av stakkars Snøhvit. Snakk om å overreagere!
Men, hallo! Kanskje dronningen egentlig hadde veldig dårlig selvbilde og at hun hadde båret på en voksende frustrasjon inni seg over lengre tid? Kanskje hadde ikke eventyret om Snøhvit eksistert om dronningen i stedet for å fly rundt og mase på speilet om hvem som er vakrest her eller der, satt hjemme i go'stolen og strikket votter til stedatteren sin. Jeg kan se det for meg hvordan hun sitter og strikker og tenker på hvor glad og overrasket vakre Snøhvit kommer til å bli når hun får disse fine vottene i gave. Kanskje det ville seg slik at det kom til å bli Snøhvits nye favorittvotter? 
Dette er en av de nye oppskriftene i boken Eventyrvotter. Det er anvendelige votter som passer like fint på sparktur som på en aftentur i operaen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar