tirsdag 5. april 2016

Gjennom byporten

"De gikk ut gjennom byporten og fikk se vakre hager og praktfulle hus." Fra Aladdin.

Vottene "Gjennom byporten" er Judiths bidrag til e-boka Tusen og én skatt. Og hvilket bidrag! Votten er som en skattekiste av muligheter. Det er enkel mønsterstrikk, med korte trådsprang og kun to farger om gangen, men dermed desto flere variasjonsmuligheter. Du kan boltre deg i farger og male blomstene lilla, eller du kan gjøre det enkelt og stilrent og bare ha sikksakk-stripene. 


Ved å bruke forskjellige garn og pinner, kan vottene med samme diagram bli til tre størrelser, 2-4 år,  6-8 år og dame middels. I tillegg beskrives hvordan du også kan lage babyvotter, så her er det mange muligheter. 


I mønsteret forklarer vi også hvordan du lager tunnelopplegg, en variant av såkalt "Tubular cast on". Dette opplegget blir veldig elastisk og ser skikkelig proft ut. Vi er flere som har trodd dette var veldig komplisert, men metoden vi viser her er slett ikke vanskelig. Forklaringen vår er detaljert med tydelige bilder, så det er bare å hive seg uti. Som dere ser har vi i Vottelauget strikka disse vottene i mange forskjellige farger. Og vi gleder oss til å se enda flere fargekombinasjoner!


Mønsteret er ypperlig til å bruke opp små rester av garn. 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar