tirsdag 17. oktober 2017

Hvilken vott valgte Vottelauget?

I høstferieukene ba vi barn som besøkte Maihaugen tegne Maihaugvotten 2017. Og gjett om vi fikk inn mange fine bidrag! Kollasjene under viser bare et utvalg. På tegnearket vi delte ut var det omriss av et par votter, og vi skrev at "Vottelauget og Maihaugen inviterer barn til å tegne sin Maihaugvott. På “Vottedagen” 14. oktober velger vi en eller flere favoritter, og Vottelauget lager i løpet av høsten et strikkemønster inspirert av tegningene. Tegningene som blir valgt ut blir premiert. Vottelauget beholder retten til å selge strikkemønsteret som blir laget."


Mange av tegningene skjønte vi at ville være vanskelige å gjøre om til strikking. Men skal du brodere på en vott er det mange ideer å finne her! 


Det var ikke lett å velge, men til slutt sto vi igjen med to. Vottelauget har lang erfaring med å diskutere seg fram til gode votteløsninger, og vi endte med å velge begge to. 

Og vottene som vi skal lage mønster av er altså.... tadah.... 


Annas vott!

og Ida Kristines vott!Anna er 9 år, og Ida Kristine er 12 år. Gratulerer til begge to! Vi tar kontakt med dere. Premien er et par votter i deres størrelse. Men mønster skal skrives og votter skal strikkes, så det kommer ikke helt med en gang. 

Og hva var så juryens vurdering?
- vi la vekt på en god ide, og en gjennomført utforming. 
- vi likte fargebruken i begge vottene
- og vi så at disse ville kunne gjøres om til strikkemønster uten altfor store justeringer

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar