fredag 13. april 2018

Velkommen til Lillehammer - Vottedagen 2018

Vi regner med du har tenkt deg til Lillehammer i anledning vottedagen 2018 . I år skal vi feire vottens dag hele to dager til ende, 13. og 14. oktober- så hvor skal du bo, mon tro? Kjenner du noen på Lillehammer, kanskje? Inviter deg selv, da vel, og inviter vertskapet med på vottedag! Over ser dere Wenche på mitt kjøkken 14. oktober i fjor. 

Vi har også mange hoteller her i byen. Veldig sentralt, mellom stasjonen og gågata, ligger tradisjonsrike Breiseth. På stasjonen ligger, ja nettopp, "Stasjonen"  - vandrerhjemmet i Lillehammer. Dette er nok de to billigste alternativene. 

Nærmere Maihaugen har vi Lillehammers største hotell, som vi lokale kaller Lillehammer hotell, som egentlig heter Scandic Lillehammer. Det blir litt lenger å gå hjem til hotellet fra strikkekafeen lørdag kveld, men absolutt ikke uoverkommelig. 
Litt lenger nord, ved Stampesletta (med Håkons og Kristins hall) ligger Birkebeineren hotell, med hotell og leiligheter. 

Vi har enda to hoteller i sentrum, der vi har valgt å reservere rom i anledning vottedagen: Mølla og Hammer, begge med interessante historier. 

Clarion Hotell Hammer ligger nord i Lillehammer sentrum. Der kan du overnatte for kr 990,- per enkeltrom per døgn eller kr 1190,- per dobbeltrom per døgn.  Prisene inkluderer overnatting og frokost samt at de spanderer kaffe og noe til søtt til kl 1500-1800. Kl 1800-2100 er det kveldsmatbuffet uten tillegg i prisen.  Bestilling må skje innen 17.9, bare nevn at du skal delta på vottedag på Maihaugen. 
Fra deres Facebookside har jeg saksa følgende: 
"Det er vi som byr på Afternoon Sweets og Tonight’s Special hver dag hele året.Clarion Collection Hotel Hammer ligger i sentrum av Lillehammer. Her bor du med Lillehammers sjarmerende historie i veggene. Hotellet ligger blant de klassiske håndverks- og handelshusene i byens vel bevarte og yrende gågate, Storgaten. "Ditt hjem på reisen". Vi har 142 flotte gjesterom, mini gym, maxi badstu og flere møterom.Hos oss skal du finne roen og følelsen av å komme hjem. Vi serverer derfor et lettere måltid mellom kl. 18:00 og 21:00 hver kveld slik at du skal slippe å bekymre deg for å gå sulten."

Midt i byen finner du Mølla hotell. Der er prisene kr. 950,- per enkeltrom per natt inkludert frokost og kr. 1150,- per dobbeltrom per natt inkludert frokost. Bestilling innen 28.9. Men gjerne før - det kan jo bli fullt!

På deres Facebookside kan du lese dette, og mere til:
"I 1991 var Lillehammer Aktiemølle den eneste gjenværende møllebygningen i Lillehammer distriktet. Etter over 130 års mølledrift ble den innhentet av den moderne tids krav til effektivitet og sommeren 1991 malte mølla for siste gang. Mølla Hotell ble startet etter en ide fra arkitektfirmaet Halvorsen og Reine som under sine oppgaver med andre nye hotell i Lillehammer fikk se Lillehammer Aktiemølle stå der som et vissent strå.I dag finner du byens høyeste vannpost, Toppen Bar, under kornsiloens glasskuppel. Egon restaurant, som ligger i Kvernhuset fra 1863 er også vel verdt et besøk. Halvannen meter tykke gråsteinsmurer, solide bjelkelag, kvernsteiner og redskaper fra mølledriftens dager skaper en helt spesiell atmosfære. Her kan du sitte i avskjermede og lune kroker og nyte en god frokost, lunsj eller middag."

Er du tidlig ute med å bestille rom, kan det hende det er mulig å få enda bedre priser. Sikkert lurt å sjekke litt rundt før du bestiller.
Og så håper vi byen viser seg fra sin beste side, som på bildet over. I fjor var det heller grått den 14. oktober, men det kan jo være stemningsfullt det også.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar