onsdag 17. desember 2014

Flere votter fra eventyrskogen *** 5 ***


Dypt inne i skogen finner Hans og Grete et hus annerledes enn alt de har sett før. Det er laget av pepperkake, og pyntet med alle slags søte saker. Melisglasuren drypper fra takene, og veggene er fulle av drops, sjokolade og lakrissnører rundt pipa. 

Heksa har innredet i det siste innen kandisert arkitektur, og denne heksa her har pyntet med hvite drops på jordbærvegger, mmmm! Jeg gjetter at resten av nabolaget er like smakfullt innredet; hva med heksehylvotter i brunt og sort, operamintvotter i lilla og rosa, sjokoladevotter i ulike mokkafarger, eller gå amok med nonstopvotter i alle farger? 


Vottene er strikket i Mitu, et blandingsgarn av alpakka og ull fra Rauma. Det er et mellomtykt garn, så i mønsterstrikk er dette deilige varme votter, perfekt for frossenfingre! Mønsteret er raskt å memorere, så dette er votter som er greie å starte med for de som ikke er vant med å strikke med to farger, og for de som vil ha varme votter kjapt. 

Vottene er strikket i damestørrelse og barnestørrelse (6-8 år), men kan gjøres om til flere barnestørrelser ved å strikke i tynnere garn som feks Finull. Litt forslag til variasjoner finner du i mønsteret, feks om hva slags kant du vil ha nede. 


Og det var vanskelig å ta bilder av vottene, siden rekvisittene ble spist opp hele tiden!  Nam! 

PS: I morgen her på fellesbloggen får du historien om mønsteret Skogfeens hage av Torirot/Tori Seierstad, i denne serien vår om alle de sju vottene (og én lue) i den nye e-boka "Flere votter fra eventyrskogen".

1 kommentar: