torsdag 18. desember 2014

Flere votter fra eventyrskogen *** 6 ***

Skogfeen bor så klart i eventyrskogen. "Votter fra eventyrskogen" ga dere ville eventyrblomster, i Skogfeens hage vokser de vakreste roser og tulipaner. 


Vottene er strikket i Røros Lamullgarn, som er et ganske tynt garn. Strikkefastheten er 33 m på 10 cm for minste størrelse (dame liten) og 30 m for største størrelse (dame medium). De er morsomme å strikke for erfarne strikkere. Eventyrlystne nybegynnere trenger heller ikke la seg skremme, du strikker bare med to farger om gangen, så klarer du å få til strikkefastheten, trenger du bare litt tålmodighet. Det er også noen lange strekk med samme farge, hvor du må huske å tvinne garnet på baksida. 


Vottene har tommel med kile i håndflaten, og rund felling på toppen. Begge vottene kan dermed brukes både som høyre- og venstrevott. Enten får du da to votter med rose på håndryggen, eller du får to votter med en halv rose og en halv tulipan, som kan danne en hel blomst ved å legge dem ved siden av hverandre. Hvordan dette henger sammen ser du på bildene over. 


Skogfeen i Sjølingstadskogen?

Judith var ikke fornøyd før hun fikk en passende lue til, og takket være henne kan du også strikke lue med Skogfeens roser og tulipaner. 

Har du sett disse blomstene før, sier du? Det kan nok stemme. Skogfeens stjernestøv virker overalt, til og med i Amerika. Genseren Tuin finner du i Twist Collectives vinternummer 2013. En nusselig Mini Tuin er også trylla fram.  Men nå er det votter det er snakk om! Hvilke farger ville du valgt på dine? Du trenger ikke mer enn ca 100 m av hver farge, så om du har noe restegarn, er det bare å begynne å planlegge. Shetland Soft fra Malsen og mor er et godt alternativ til Røros Lamullgarn.

PS: I morgen (fredag 19. desember) får du historien om mønsteret Eventyrlauv av Frida - og du også kan vinne et ferdigstrikket vottepar til jul! Hvilke du kan velge mellom, forteller vi i morgon.

2 kommentarer:

  1. Å dem var kjæmpe fine. Litt av et arbeid flinke du.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hjarteleg takk for fine ord, sall1234. Ja, Skogfeens hage er eventyrleg fine vottar! Design: Tori Seierstad. Oppskrifta står i boka Eventyrvotter (Aschehoug 2015) - og altså også i "forløperen", dvs i e-boka Flere votter fra eventyrskogen.

      Slett