onsdag 18. januar 2017

Mormors prinsessevotter

Det var en gang ei mormor som ville strikke votter til datterdattera si. Hun hadde ei vakker bok med eventyrvotter, og spurte jenta hvilke av vottene hun ville ha.
Ingen, svarte jenta, jeg vil ha votter med ei prinsesse med gult hår og blå kjole. Da måtte mormor finne fram ruteark og fargeblyanter og gi seg til å tegne. Her får dere resultatet – Mormors prinsessevotter!


Prinsessa er tegna av mormor, mønsteret er utforma av tante torirot. Og vottene er prøvd ut på skitur, og fungerer perfekt!

Mønsteret finnes i tre størrelser, alle med samme masketall, og størrelsen bestemmes altså av garn og pinner og hvordan du strikker - med andre ord, den berømmelige strikkefastheten.

Strikkefasthet 34 m og 38 omg (på 10 x 10 cm i glattstrikk med mønster) gir størrelse 4-5 år, 30 m og 34 omg gir størrelse 6-7 år, 
26 m og 29 omg gir størrelse 8-9 år.Mormor er tidligere fredskorpsarbeider i Uganda, og er aktiv i foreningen Venner av Uganda (hjemmeside). Alle inntektene fra mønstersalget vil gå uavkorta til denne foreningen. Tante sponser Ravelry- og PayPalavgiftene slik at hele summen på kr 30 per mønster går til Venner av Uganda (Facebookside). Mønsteret finner du her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar