onsdag 15. oktober 2014

Troll i teksten (korrekturliste)

Ingen er feilfri, heller ikkje Vottelauget. Vi har laga denne e-boka heilt på eiga hand, og på vegen gjennom ukjende skogar er det sjølvsagt lett å snuble.  Men vi kjem til å dra alle tekst-troll nådelaust fram i lyset etter kvart som dei dukkar opp!

Vi har no oppretta ei eiga side (trykk på Kittelsen-trolla i høgremargen!) der vi fortløpande kjem til leggje inn korrektur for e-boka "Votter fra eventyrskogen". Vi vil også setje stor pris på tips om nokon oppdagar uheldig trollskap i enten tekst eller diagram! 

I skrivande stund har vi berre oppdaga ein feil. Om feila viser seg å bli for mange, kjem vi til å lage ei oppdatert utgåve av heile e-boka, som alle kjøparar då får tilsendt automatisk på e-post via Raverly. 

English: We have found one errata in the pattern Nøkken (size 6-8 years) in our e-book.  The chart is correct (44 sts), the text is wrong (46 sts). Please click on the drawing with the three trolls for updates!

15. oktober 2014: Nøkken (Design: Merete Jansvik Toft):

Det har sneket seg inn en feil i str 6-8 år; teksten sier 46 masker, mens diagrammet sier 44 masker. Strikk etter diagrammet. Har du kommet langt av gårde på 46 masker, går det an å fordele de to ekstra maskene på hver side av votten, så blir det greit å følge fellingen allikevel.2 kommentarer:

  1. Boka ser fantastisk ut! Vil gjerne kjøpe - men: hvor kan vi som (faktisk) ikke er på ravelry handle?

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig at du vil kjøpe boka vår! Bare klikk på bildet øverst til høyre, så kan du kjøpe boka. Pass på å lagre den godt :-) Fordelen med Ravelry er at du alltid vil ha det du kjøper liggende i biblioteket ditt der, sånn at du finner det igjen om PC'en skulle kræsje eller du er på en annen PC. (Det er en utbredt misforståelse at du må være medlem av Ravelry for å handle der, du er ikke alene om å tro det. Jeg har endret teksten under bildet, så det ikke står Ravelry, sånn at også ikke-medlemmer klikker der.) Lykke til med vottestrikk!

      Slett