mandag 20. oktober 2014

Blåbærskogen

Neste vottepar ut er vottene Blåbærskogen. Finner du blåbær i skogen er jo det et lite eventyr i seg selv men her er det votter og eventyr som gjelder :-)

Elsa Beskow har laget mange fine eventyr og blant dem er Puttes eventyr i blåbærskogen. Putte går ut i skogen for å plukke blåbær til mors bursdag. Han blir fortvilt og tar til tårene da han ikke klarer å finne et eneste bær. Eventyret slutter ikke der, det skjer mye spennende og det ordner seg til slutt.
Blåbærvottene er relativt enkle å strikke. Her er det korte mønsterrapporter som er lette å lære seg utenat. Mansjetten har bladranker som er pyntet opp litt med latviske fletter. Det er så gøy å strikke disse flettene og jeg får mer og mer sansen for dem. Tuppen og tommelen er strikket med en teknikk som gjør at de ensfargede partiene blir like tykke som de mønsterstrikkede partiene.

Her (bildet over) har Tori kost seg i restegarnkurven og komponert det som må bli trollungenes favorittdessert: "Trollpappas bærsymfoni".

Blåbærvottene kommer i størrelsene barn 6-8 år (bildet under) og dame medium (bildene over).

Siden det er korte mønsterrapporter på disse, er det lett å skalere dem opp i størrelse, slik at f.eks. trollpappa (som er av den snille typen) også kan få et par votter.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja, ikke sant? Morsomme å strikke var de også, jeg fikk gleden av å teststrikke dem. Og fiffig med tuppen og tommelen som strikkes med to tråder sånn at de blir like tjukke og varme som resten av votten.

      Slett