onsdag 15. oktober 2014

Nøkken

222

Nøkken er det mørke, mystiske vesenet som trekker deg mot tjernet, et av de litt mer skumle figurene i eventyrskatten vår. Eventyr er ikke bare kos, halve moroa er jo de skumle figurene som gir skygge til fortellingene, kampen mellom det mørke og det lyse hadde vært mye kjedeligere uten den ene siden.

Og hva vet vi egentlig om Nøkken? Er den skummel, eller er den bare lei av å bade alene i tjernet, siden den prøver å lokke deg uti vannet ?


038

Nøkken i denne versjonen er ikke så skummel, den smiler jo! Men et slikt glis kan være ørlite skummelt om du er ute og bader, og Nøkken kommer opp ved siden av deg og gliser bredt.

Vottene falt i smak hos ungene, siden det var ganske moro å sette sammen hendene slik at de så Nøkken smile til seg. Eller snike seg innpå og skremme andre.

039

Og siden både jeg og ungene setter pris på skummelglade votter, så laget jeg votter til alle mann, så det er flere barnestørrelser og to voksenstørrelser. Votter foretrekker jeg i ren ull, så jeg strikket dame- og herrevottene i Finull, og for å få litt pelsfeeling på Nøkken, så strikket jeg barnevottene i Hverdags fra Du store alpakka, et garn med alpakka og ull i blanding. Begge garntypene gav fine votter.

Jeg har strikket Nøkken i svart og hvitt, men de funker like bra i andre farger, så lenge du velger farger med god kontrast, slik at gliset og øynene kommer godt frem.


137

Håndflata er tilfeldig plasserte flekker i Nøkkens pels, nesten som en snøstorm?073


Håper du får like moro av dem som jeg har !

Men obs! Det har sneket seg inn en feil i str 6-8 år; teksten sier 46 masker, mens diagrammet sier 44 masker. Strikk etter diagrammet. Har du kommet langt av gårde på 46 masker, går det an å fordele de to ekstra maskene på hver side av votten, så blir det greit å følge fellingen allikevel.

I morgen kommer ... tripp, trapp, tripp, trapp, tre bukker som skal til seters.

4 kommentarer:

 1. De er stilige, men jeg tror nok jeg trives bedre med blomster eller noe slikt på mine votter :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hver sin smak :-) Vi har blomstervotter også! Eller kanskje kjenner du noen som ønsker seg Nøkken-votter?

   Slett
  2. Da har vi jo Eventyrblomstervottene, de er supernydelige.

   Slett
 2. Helt enig, Eventyrblomstene er supernydelige, og de står først på listen min av alle vottene i boken :-)

  SvarSlett