onsdag 15. oktober 2014

Nøkken
Nøkken er det mørke, mystiske vesenet som trekker deg mot tjernet, et av de litt mer skumle figurene i eventyrskatten vår. Eventyr er ikke bare kos, halve moroa er jo de skumle figurene som gir skygge til fortellingene, kampen mellom det mørke og det lyse hadde vært mye kjedeligere uten den ene siden.


Og hva vet vi egentlig om Nøkken? Er den skummel, eller er den bare lei av å bade alene i tjernet, siden den prøver å lokke deg uti vannet ?


Nøkken i denne versjonen er ikke så skummel, den smiler jo! Men et slikt glis kan være ørlite skummelt om du er ute og bader, og Nøkken kommer opp ved siden av deg og gliser bredt.

Vottene falt i smak hos ungene, siden det var ganske moro å sette sammen hendene slik at de så Nøkken smile til seg. Eller snike seg innpå og skremme andre.

Og siden både jeg og ungene setter pris på skummelglade votter, så laget jeg votter til alle mann, så det er flere barnestørrelser og to voksenstørrelser. Votter foretrekker jeg i ren ull, så jeg strikket dame- og herrevottene i Finull, og for å få litt pelsfeeling på Nøkken, så strikket jeg barnevottene i Hverdags fra Du store alpakka, et garn med alpakka og ull i blanding. Begge garntypene gav fine votter.

Jeg har strikket Nøkken i svart og hvitt, men de funker like bra i andre farger, så lenge du velger farger med god kontrast, slik at gliset og øynene kommer godt frem.


Håndflata er tilfeldig plasserte flekker i Nøkkens pels, nesten som en snøstorm?

Håper du får like moro av dem som jeg har !

I morgen kommer ... tripp, trapp, tripp, trapp, tre bukker som skal til seters.4 kommentarer:

 1. De er stilige, men jeg tror nok jeg trives bedre med blomster eller noe slikt på mine votter :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hver sin smak :-) Vi har blomstervotter også! Eller kanskje kjenner du noen som ønsker seg Nøkken-votter?

   Slett
  2. Da har vi jo Eventyrblomstervottene, de er supernydelige.

   Slett
 2. Helt enig, Eventyrblomstene er supernydelige, og de står først på listen min av alle vottene i boken :-)

  SvarSlett