fredag 10. desember 2021

Strikkepinner og andre pinner

Travle og klirrende strikkepinner i førjulstiden kan fint akkompagneres med andre pinner - for eksempel gode og søte Raske pinner (= en slags brune pinner). Dette er kjekke småkaker som smaker fantastisk hele året for noen, mens andre synes de smaker aller best i adventstiden.
Så har du tid mellom omgangene (hehe...) kan du ganske raskt få til disse små og smakfulle pinnene. De er dessuten fine å gi som en liten julegave, pakket inn i en liten boks med sløyfebånd rundt. Hvem vil vel ikke blitt glad for det?


Raske pinner

Ingredienser:
200 gram romtemperert smør/margarin
200 gram sukker
1 stor spiseskje sirup (både lys og mørk sirup passer)
1/2 teskje malt kardemomme
1/2 teskje malt stjerneanis
1/2 teskje malt kanel
2 teskje natron
300 gram hvetemel

Tips til variasjon: Bytt ut kardemomme, stjerneanis og kanel med 2 teskjeer vaniljesukker.

Gjør slik:
Start med å legge fra deg strikketøyet 😅 og sett ovnen på 175°C.

Pisk smør/margarin og sukker til smørkrem. Pisk inn sirup.
Sikt sammen det tørre og tilsett - ta hendene fatt og kna sammen til du får en jevn deig.

Dekk en stekeplate med bakepapir. Del deigen i 4 emner. Trill 4 ruller med samme lengde som langsiden av stekeplaten. Legg rullene ved siden av hverandre på stekeplaten. Det må være god avstand mellom dem, fordi de vil flyte ut under stekingen. Trykk rullene litt flate med fingrene. Rullene kan lett falle fra hverandre når du flytter dem, bare så du vet, men det er bare å lappe dem sammen hvis det skjer 😉

Stek midt i ovnen ved 175°C i ca. 13-15 min (avhengig av ovnen) . Skjær pinnene på skrå (ca. 2-3 cm brede) med en skarp kniv mens de fortsatt er lunkne. La pinnene avkjøles noe på platen før de flyttes over på rist for videre avkjøling.

Oppbevar kakene i tett boks.

#adventmedvottelauget


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar