onsdag 15. desember 2021

Fruktkakefavoritt!

Kanskje julas beste kake? Og super å ha med på skitur, full av frukt og nøtter som den er.  

100 g nøtter (velg det du liker best eller det du har i skapet)
800 g tørka frukt (rosiner, tranebær, aprikos, svisker, apsikat, mango, ... )
1 dl brandy (eller sherry, konjakk, rom..)
1/2 dl appelsinjuice
  • Hakk nøtter og frukt, fyll dem på glass og hell på væsken. 
  • La det stå å trekke et døgn, snu på glassene av og til.   
250 g smør
200 g sukker
  • Rør hvitt.
5 egg 
  • Røres inn

300 g hvetemell
1 ts bakepulver
  • Siktes i, vekselsvis med fruktene. Det blir en tjukk deig. Smak gjerne, men ikke for mye ...!


1 pk valnøtter
  • Til pynt på toppen.
Has i én stor eller to små brødformer - pynt med valnøtter på toppen. Steikes ved 150 grader i 1,5 timer, litt kortere ved små former. Avkjøl i forma. Pakk inn i aluminiumsfolie, så plast. Bedres ved modning, hvis du klarer å vente. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar